Care este rolul unei huse impermeabile pentru protecția saltelei ?

De ce să cumpăr o proțectie pentru saltea?

Avantajele utilizarii unei huse impermeabile pentru protectia saltelei

1. Menține salteaua curată și astfel vă protejează investiția facută
Saltelele sunt produse foarte scumpe, de aceea este recomandat să le protejam pe cat posibil. De cele mai multe ori garanția oferită de magazin la achiziționarea unei saltele este pierdută in cazul în care aceasta este pătată, murdară, zgâriată, roasă sau prezintă alte defecte.
Cel mai simplu și cel mai ieftin mod de a îți proteja salteaua este sa o îmbraci incă de la inceput cu o husă impermeabilă modernă, confecționată din materiale care sa nu afecteze calitatea somnului.

2. Îmbunătățește igiena saltelei

Cu toate că avem intotdeauna grijă să mentinem așternuturile perfect curate, este necesar să avem în vedere și igiena saltelei, deoarece petrecem în medie între 8 și 10 ore în pat zilnic. Din această cauză, salteaua este unul dintre cele mai folosite și mai expuse obiecte din casă.
Analizand la microscop o saltea folosită mai mult timp și neprotejată cu o husă impermeabilă putem găsi urmatoarele:

-bacterii, inclusiv E-coli
-straturi de celule moarte, deoarece corpul uman se descuamează în timp
-acarieni și alte insecte dintre care cea mai des întâlnită este cunoscută popular sub denumirea „peștișorul argintiu” (lepismantide)
-până la 16 tipuri de fungi
-transpirație și uleiuri provenite de la corpul uman
-poluanți veniți pe calea aerului
-păr și materii fecale provenite de la animalele de casă
-mici resturi de mâncare intrate în descompunere

3. Ușurează intreținerea saltelei

Curățarea unei saltele este un proces scump și necesită foarte mult efort. Cel mai probabil implică apelarea la un serviciu profesionist deoarece doar ei au toate instrumentele și substanțele necesare pentru a putea curăța la modul corect o saltea.
O husă impermeabilă pentru protecția saltelei menține salteaua curată perfect tot timpul. O astfel de husă poate fi spalată la mașina de spălat și va fi refolosită.

4.Previne mirosurile neplăcute
Husa impermeabila pentru saltea impiedica ca salteaua sa preia mirosuri neplacute și poate proteja în cazul in care ne dorim ca bebe să doarmă fară scutec, dar este utilă și prin faptul ca protejează salteaua impotriva umezelii care poate sa apară chiar și in cazul folosirii unui scutec impermeabil.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *